پس وظایف والدین و الگوهای منزل
توجه عملی به امر عبادت و نماز، ارزش دهی به نماز، تعطیل کارها هنگام نماز، ایجاد خلوص و پاکی در عبادت والدین، هماهنگی نماز و عبادت والدین با اخلاق و کردار و رفتار آنها، فراهم نمودن غذاهای طیب و پاک، رشددهی اعتقادی و فکری فرزندان نسبت به دین و دینداری در عصر پیشرفت علوم و تکنولوژی، دوستیابی مناسب و غیر مستقیم برای فرزندان و ایجاد زمینههای پذیرش و استقبال، ایجاد زمینه معنویات، همانند دعا، مناجات، روضه اهل بیت، همگامسازی فرزندان با الگوهای نافذ و رشد یافته و اسوه .
زیرا ماهی که در دریا زاده می شود آیا نیازی دارد که آموزش شنا ببیند ؟ فرزندی هم که در خانوادهای که لبریز از ذکر و یاد و محبت خداست بدنیا می آید هیچ نیازی ندارد که آموزشی ویژه برای نماز ببیند چون از همان لحظه میلاد در گوشش اذان و اقامه می گویند او را به صلوه و فلاح و خیرالعمل دعوت می کنند .
امام (ره) فرمودند :به نماز و مساجد اهمیت دهید که پروندههای دادگستری مال بینمازها است و نماز خوانهای واقعی در دادگستری پرونده ندارند شیطانها از مساجد و نماز می ترسند . آنها می خواهند از نماز جلوگیری کنند و بعد از خالی کردن سنگرها ، حمله کنند ( موسسه فرهنگی قدر ولایت ۷۴ ص ۳۶ )
وظایف مربیان و مدیران:
۱ - تبلیغ کلامی مدیران و معلمان در امر نماز
۲ - تبلیغ عملی در امر نماز
۳ - هماهنگی نماز و عبادت مربیان با اخلاق و رفتار آنها
۴ - استفاده از روشهای سازنده و جذاب در دعوت به امر نماز
۵ - پرهیز از استبداد، تحکم، زورگویی، ایجاد محدودیت، طعنه
۶ - شناخت دهی نوجوانان و جوانان نسبت به فساد و بزهکاری
۷ - گوشزد نمودن اثرات مخرب ماهواره
۸ - زدودن تفکر جدایی دین از علم و تضاد آنها از اذهان جوانان
۹ - ایجاد فضای معنوی و دینداری در جو حاکم مدرسه ( عزیزی تهرانی علی اصغر (۱۴۳ تا ص۱۴۷ )
۱۰ - نماز را با فیزیک ، امور تربیتی را با شیمی و ریاضی عجین بکنیم . دانشگاهها باید اساتید در خط اول نماز جماعات باشند.
۱۱ - با یک دید واقع بینانه و با اعتماد راسخ به تعالیم اسلامی، برای حاکمیت دین در مدرسه میبایست بیشترین بهاء را به گزینش بهترین و شایستهترین الگوها که وجودشان مزین به باورهای عمیق دینی و رفتارهای مذهبی است داد .(پیوند ۱۶۱ ص۳۴۸ )
۱۲- رشد تربیت دینی صرفا ماموریت درس دینی شمرده نشود ،زیرا ماهیت دین طوری است که در همه جا حضور دارد و ارتباط آن با همه عرصههای فکری باید مکشوف گردد (پیوند ۳۳۷ ص۳۱ )
توجه مسئولین سیاسی و حکومتی به سالمسازی اجتماع
متاسفانه در بیشتر محیط های عمومی جامعه مسلمانان، بخصوص در ایران اسلامی و در بین شیعیان، بیمبالاتی و بیاعتنایی نسبت به دین و احکام دینی مشاهده میشود.
مسئولین باید به این امر توجه لازم داشته باشند که آلودگی محیط جامعه، گریبانگیر همه افراد جامعه حتی خود آنها و فرزندانشان خواهد شد، دنیای امروز، بیحد و مرز است، تمام مرزها شکسته شده و روز به روز، اتصال ملتها و افراد جامعه بشری بیشتر خواهد شد .جوان نسل گذشته را میتوانستیم در منطقه و منطقهای محدود نمود، ولی با پیشرفت ارتباطات و نیاز قوی ما مسلمانان به پیشرفت در تمام زمینههای علوم و فنون، دیگر نمیتوان خود را محدود به محیط خاصی نمود. پس نسل امروز، اعم از دختر و پسر، باید وارد اجتماع بزرگ و گاهی دنیاهای دیگر شوند، به همین جهت است که پاکی محیط اجتماع برای انسانها ، مخصوصا انسان امروز مهم است ، از طرفی ایجاد شناخت و معرفت نسبت به اعتقادات امری ضروری تر و مهمتر است
و تمام سیاستمداران و حکومتکنندگان و مبلغان باید در دو مرحله تلاش و حرکت کنند:
۱ - حرکت بیرونی
۲ - حرکت درونی. مخصوصا در دنیای بیحد و مرز امروز واکسینگی فکر و عمل، ضروریتر جلوه میکند شاید در زمانهای نزدیک، مبارزه با ماهواره و رسانههایی همانند آن غیر ممکن باشد و ما راهی بجز شناخت دهی و آگاهی بخشی به نسل جوان خود نداریم و در این راستا از هیچ حرکتی نباید دریغ بورزیم